Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ.ΑΣ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ

Την υπεράσπιση της δημοκρατίας ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας για το λόγο αυτό προσκλητήριο προς κάθε δημοκρατική παράταξη.

Μιλώντας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή τα γεγονότα της Παρασκευής, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε πως θα δείξει από δω και στο εξής «μηδενική ανοχή απέναντι στις συμμορίες, απέναντι στους υβριστές της δημοκρατίας και της ιστορίας του λαού μας που έδωσε φόρο αίματος στους ναζί, αγωνιζόμενος για την ελευθερία και τη δημοκρατία».

Παράλληλα, στοχοποίησε και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως «ακόμα και οι δημοκράτες που πρόσκεινται στην ΝΔ παρακολουθούν αμήχανοι τα ακροδεξιά ολισθήματα του Σαμαρά να διαδέχονται το ένα το άλλο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας πως η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να προκαλέσει μέσα στο κοινοβούλιο, αμέσως μετά τη συζήτηση για ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που εξαφανίστηκε. «Εξαφανίστηκε με ευθύνη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και επομένως του ίδιου του πρωθυπουργού. Δεν ήταν εκεί, στη Βουλή, ούτε ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας για να επιβεβαιώσει αυτά που ήρθε να πει ο κ. Ρουπακιώτης, δηλαδή ότι δεν συμβαίνει κάτι, το νομοσχέδιο είναι καθ' οδόν» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Οξύτατη ήταν, ωστόσο, η κριτική και έναντι της ΝΔ για την οποία ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «η ομάδα μονταζιέρας της ΝΔ προσπάθησε ακόμα και τη στιγμή της αποκάλυψης των νεοναζί να κρατήσει ίσες αποστάσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση, το προεδρείο της Βουλής, και τους νοσταλγούς του Χίτλερ» και τόνισε ότι «η ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων κατέρρευσε παταγωδώς χθες στη Βουλή. Αφορά πλέον μόνο την ομάδα μονταζιέρας της ΝΔ και αμετανόητους ακροδεξιούς συνεργάτες και βουλευτές της».

Το μήνυμα που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, είναι ξεκάθαρο: «Η αριστερά είναι εδώ για υπερασπιστεί τη δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα. Από τις γειτονιές ως το προεδρείο της Βουλής» και συμπλήρωσε: «Εμείς υψώνουμε μια ασπίδα προστασίας της δημοκρατίας. Μαζί με κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Στο σημείο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε «να ξεσηκωθεί όχι μόνο η Αριστερά, αλλά ολόκληρος ο δημοκρατικός κόσμος. Ακόμα και οι δημοκράτες που πρόσκεινται στην ΝΔ και παρακολουθούν αμήχανοι τα ακροδεξιά ολισθήματα του Σαμαρά να διαδέχονται το ένα το άλλο».

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου