Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Οι τούρκοι βομβάρδισαν εικονικά τους Φούρνους πετώντας πάνω από Έλληνες και ξένους παραθεριστές


Οι τούρκοι βομβάρδισαν εικονικά τους Φούρνους πετώντας πάνω από Έλληνες και ξένους παραθεριστές
Αυξάνεται η τουρκική επιθετικότητα. Νέες παραβιάσεις και εικονικοί βομβαρδισμοί στο Αιγαίο.
Toυρκικά μαχητικά F-4 και F-16 πέταξαν πάνω από ελληνικό έδαφος στην περιοχή των Φούρνων. Συγκεκριμένα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη κρούσης στόχων εδάφους F-4E Terminator πραγματοποίησαν εικονική προσβολή στην περιοχή των Φούρνων από υψόμετρο 1300 μέτρων προκαλώντας τον τρόμο σε τουρίστες και παραθεριστές που έβλεπαν τα αεροσκάφη να περνάνε ξυστά πάνω από τα κεφάλια τους στις 11.28. Άλλα 2 μαχητικά F-16, παρακολουθούσαν την πορεία των αεροσκαφών κρούσης από μεγαλύτερο ύψος προστατεύοντάς τα από τυχόν προσπάθεια αναχαίτισης των ελληνικών μαχητικών που έσπευσαν στην περιοχή. Τα αεροσκάφη αποχώρησαν στις 11.31 από το FIR Aθηνών.
Πρόκειται για νέα κατάφωρη παραβίαση του μορατόριουμ που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο χωρών, δηλαδή της αποχής από στρατιωτικές ενέργειες της μίας ή της άλλης πλευράς.
Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ στην οποία αναφέρεται ότι: "Σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 4 F-4 και 2 F-16, εισήλθε στις 11:13 στο FIR ΑΘΗΝΩN μεταξύ Σάμου και Χίου και στις 11:28 τα 4 F-4 του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν ν.Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων στα 4000 πόδια. Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR  ΑΘΗΝΩΝ στις 11:31. Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική".
Οι τούρκοι από την πλευρά τους κάνουν άριστα τη δουλειά τους απέναντι σε μία ανύπαρκτη ελλαδική κυβέρνηση. Ο απόλυτος ενδοτισμός Σαμαρά έχει αυτά τα άθλια αποτελέσματα. Το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ που είπε στον Ερντογάν (για το τζαμί στην Αθήνα, την αναστολή της ανακήρυξης ΑΟΖ κοκ) αύξησε το τουρκικό θράσος. Και όλα αυτά μάλιστα σε μία περίοδο που η τουρκική κυβέρνηση πραγματικά βαράει διάλυση λόγω των τεράστιων εσωτερικών προβλημάτων της.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου